Η ανακαίνιση οποιουδήποτε χώρου (επαγγελματικού ή χώρου κατοικίας), ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό της , αποτελεί μια ευκαιρία για αναθεώρηση της υπάρχουσας κατάστασης και τη δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας, ενός νέου σκηνικού.

Η αναδιάταξη των λειτουργιών του εκάστοτε χώρου, σε συνδυασμό με τον επαναπροσδιορισμό της επικρατούσας αισθητικής, έχει σαν βέβαιη συνέπεια τη ψυχολογική ανανέωση του χρήστη , αλλά και τον επαναπροσδιορισμό της φιλοσοφίας του, με βάση της οποίας δραστηριοποιούνταν στο συγκεκριμένο χώρο και τον κατοικούσε.

Για το designID, είναι πολύ σημαντική η πράξη της ανακαίνισης (οικονομικής ή πολυτελείας) , ανεξάρτητα της έκτασής της μέσα στο χώρο . Τόσο σημειακά (ανακατασκευή τζακιού, ανακαίνιση υπνοδωματίου), όσο και πιο ολοκληρωτικά-δραστικά (ανακαίνιση κατοικίας, επαγγελματικού χώρου), μέσα από μια ανακαίνιση διαβλέπουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε νέα «σκηνικά ζωής» και να αποδεσμευτούμε από τις πολύ απλοϊκές και προφανείς προτάσεις διακόσμησης.

Η επιλογή και ο σχεδιασμός των κατασκευών-επίπλων, των υλικών, η υφή τους, ο φωτισμός και ο λόγος για τον οποίο συνυπάρχουν όλα αυτά τα στοιχεία με έναν προμελετημένο τρόπο, αποτελούν ένα σενάριο, το οποίο καθορίζει την τελική εικόνα του χώρου, εξασφαλίζοντας τη δυναμική του.

designID